"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 963 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 25/11/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Защо властта не разпитва мъжките секретарки за Емин


Докога ще гледаме сериала с прането на окървавената политическа физиономия на Доган?

Магдалена ТАШЕВА

 От убийството на Ахмед Емин в боянските сараи на турската партия мина повече от месец, но върволицата на бивши и настоящи активисти на ДПС, които не желаят да приемат официалната версия за самоубийство, не спря. Въпреки стремежа на Доган и МВР да прикрият следите на престъплението, омаловажавайки ролята и на жертвата, и на неудобните свидетели в незаконните и антибългарски действия на ДПС, в медиите не спира върволицата на догановите "мъжки секретарки" - Осман Октай, Мехмед Дикме, Емин Хамди, Бедри Шефик, Мендерес Кунгюн, Йордан Йорданов, Сезгин Мюмюн, Керим Караали.
Но странно, нито един от тези хора не е призован като свидетел в разследването. За да не се стигне до истината за смъртта на Емин, МВР (т.е. кабинетът "Станишев") води досъдебното производство по чл. 127, ал. 1 от НК за склоняване към самоубийство. Тоест, властта ни заявява, че априори е решила да не проверява версията за убийство. Може да има само една причина за такава "слепота" - властимащите са знаели, че Емин е убит и искат да скрият убиеца и мотивите му.
Още в края на октомври, десетина дни след смъртта на шефа на догановия кабинет, в. "Атака" писа, че най-вероятно Емин е бил застрелян при (законна) самоотбрана от самия Доган или някой от служителите на НСО, които го охраняват. Развитието на случая досега и в частност недомлъвките на Мохамед Реджеп от миналата седмица,  потвърждава нашата версия. Само че свидетелствата на хората, познаващи отблизо интимните механизми на функциониране на ДПС, които са виждали с очите си как Доган бива финансиран, няма да стигнат до съда. Властта взе предварително мерки това да не се случи.
Независимо, че изброените по-горе свидетели са ръководени от разностранни мотиви, техните свидетелства доказват еднозначно няколко извода: 1) ДПС е мафиотска централа, чийто периметър на действие излиза далеч извън границите на България, тя е направо регионален център, който движи трафик от всякакъв вид, включително и контрабанда на горива и метали от териториите на бившия СССР към Турция; 2) ДПС държи под свой контрол всички жизненоважни за функционирането на българската държавност институции, дори и Националната агенция за приходите (НАП), а отстраняването на нейния троянски кон в ДАНС, Иван Драшков, се свързва пряко със смъртта на Емин; 3) Става ясно, че ДПС е изградило паралелна държава в България, а неговият "бизнес-център" е действал като стопроцентова банка. И се сещаме за думите на Доган: "Ако си мислите, че аз, като политик, нямам възможности поне колкото един банкер, значи не разбирате за какво става въпрос в политиката." 
Чакаме обяснението на ДПС и разследващите органи за намерените 250 незаконно притежавани патрона в кабинета на Ахмед Емин. Впрочем, кой независим експерт ще установи дали законно притежаваният от него пистолет е наистина "Глок" (каквито притежават и Ахмед Доган, и НСО), а не "Зиг Зауер", както твърдят познати на Емин, които са виждали пистолета му? Факт е, че намереното до трупа оръжие е било "Глок", но те твърдят, че Емин такъв пистолет не е притежавал - поне не законно.
Тези съмнения ни припомнят и многобройните случаи на инцидентно открити арсенали от незаконно притежавано оръжие у български граждани с турски имена и у дейци на ДПС като варненеца Иван Славков, например, както и за намерения преди няколко месеца огромен арсенал от крадени оръжия, замаскиран в един дол в полите на Родопите - в район, изцяло контролиран от ДПС. Пита се кога ДАНС ще започне разследване на търговията с оръжие, която ДПС върти и дали то не е етап от подготовката на етнически конфликт срещу българската държава - факт е, че винаги, когато се озове на тясно, Доган плаши България с Косовски и Босненски вариант. Дали наистина не е взел мерки и да го подготви? 

 Стана ясно, че лъжата на МВР за "самоубийството" на Емин не минава. Много е елементарна, съчинена в бързината още на 17 октомври, в деня на смъртта, от генералния секретар Павлин Димитров, който я оповести по БНТ, за да даде сигнал на следствените органи до какво заключение трябва да стигнат. Тази версия се свърши работата, която й се възлагаше - обществото я отхвърли. В такива случаи лъжата се връща като бумеранг и удря празната глава, която я е измислила. В момента става точно това - версията "самоубийство" работи за разобличаването на МВР в поредно укривателство на престъпления (след "самоубийствата" на половин  дузина ченгета като Божидар Дойчев, Иван Наков, убийството на сестрите Белнейски и т.н.) Затова неотдавна на синия екран се появи поредната мъжка секретарка - Мохамед Реджеп. С изявления, които очевидно са били предварително съгласувани с най-вероятния убиец- Доган, Реджеп подканя ДАНС да измисли версия, която хем да е по-правдоподобна от сегашната, хем да оневинява неговия началник. "ДАНС знае истината за смъртта на Емин. Тези служби могат да кажат и дали има опасност за живота на Доган.
Когато Емин се е самоубил, Доган е бил на косъм от смъртта", заяви Реджеп по Би Ти Ви на 19 ноември. Ами, нали всички точно това обясняваме от 40 дена - че Доган (или охраната му) са стреляли в момент на самоотбрана! Само че Реджеб е инструктиран да мълчи по този въпрос - неговата задача е да хвърли димката, и да избяга. Запитан дали е имало сценарий за убийство на Доган, той казва, че е "под достойнството" му да отговаря на такъв въпрос. Хубава работа - хем обяснява каква опасност възникнала за живота на Доган при срещата му с Емин, хем му е под достойнството да каже дали тази опасност е била предварително планирана. С други думи, Реджеб иска ДАНС да измисли такава версия, която да бъде по-правдоподобна от "самоубийството", хем да оневинява Доган и да го представя като жертва. И подсказва, че за да й придаде достоверност, ДАНС може даже да "разкрие" някой от всеизвестните престъпления, далавери и грабежи на ДПС, които направо преливат от българските медии поне от 7 от години. Например за областния председател на Силистра Гюнай Сефер, за дърводобивния обръч от фирми, за това как министрите Емел Етем и Джевдет Чакъров наливаха стотици милиони бюджетни пари в турски фирми (разкрито още при първия вот на недоверие срещу кабинета "Станишев" през пролетта на 2006 г.) за далаверите с нагласени "търгове" за обществени поръчки (за които в. "Атака" пише от създаването си преди 3 години). С други думи, Реджеб подсказва на ДАНС и МВР кого от ДПС да си изберат за изкупителна жертва, стига да не пипат Доган. Той трябва във всички случаи да излезе чист и невинен като агне. Ако службите откликнат на тази гореща реджебова покана, сериалът с прането на окървавената политическа физиономия на Доган ще продължи. Както се казва в такива случаи - очаквайте продължението.

У нас · Издирват шест деца от бургаския дом "Коджакафалията"
· Полицаят Чавдаров оправдан напълно, благодари на АТАКА

По света · Великобритания намалява ДДС, вдига данъците на богатите
· Стреляха по колата на Качински и Саакашвили

Коментари · Защо властта не разпитва мъжките секретарки за Емин

Икономика · Бум на безработица от Нова година