"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 986 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 22/12/2008
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
АТАКА отива на изборите, готова да управлява България


"Трябва да бъдем отбор, трябва да бъдем юмрук", призова лидерът на патриотите пред Четвъртия национален сбор

Екип АТАКА

С 522 гласа "за" и един "против" Волен Сидеров бе преизбран вчера за лидер на АТАКА от Четвъртия национален сбор на партията. В речта си към делегатите на форума на АТАКА лидерът на партията посочи, че конгресът се провежда, защото партията е заслужила мястото си в зала 1 на НДК. В залата бяха делегати от цялата страна, представители на националистите в повече от 240 общини на България. От общо 638 имащи право на глас са се регистрирали 513 делегати, има кворум и конгресът може да взема легитимни решения, обяви Димитър Стоянов. За председателстващ националния сбор бе избран колегата му от Европарламента Десислав Чуколов. Старозагорският митрополит Галактион благослови форума и пожела успешен край на богоугодното дело на националистите.
"Ние заслужихме да сме в най-голямата зала, защото бяхме неотклонни, бяхме неотстъпчиви, бяхме безкомпромисни и българският народ видя това", заяви Волен Сидеров.
"Аз не съм получил в живота си нищо наготово. Всичко, което съм го постигнал, съм го постигнал с усилие, с воля, решителност и хъс," заяви Сидеров. "Ние отиваме на избори готови да управляваме България", посочи Сидеров. С викове АТАКА - Победа" делегатите приветстваха избирането на Сидеров.
"Всичко извоювахме сами. Днес няма политическа сила в България, няма политически лидер, който да не признава мястото на политическа партия АТАКА, посочи Сидеров. Той припомни през какви периоди е минала партията. "Нашата кауза е каузата на България. Никой не може да сложи прът в каузата на България, защото ние се кълнем всяка година на 19 февруари пред паметника на Апостола Васил Левски", посочи Сидеров.
Той отбеляза, че през тези години активистите на АТАКА са успели да събудят хиляди българи от сън и да се почувстват горди, че са българи. Тази година беше изключително напрегната. Това беше година, през която дадохме много усилия и постигнахме много добри резултати в местните парламенти.
Волен Сидеров отчете, че АТАКА има 272 общински съветници, 31 кметове на населени места, зам.-председатели и председатели на общински съвети в страната. Той каза още, че постигнатите резултати - 31 кмета в населени места и 272 общински съветници представляват партиен апарат, който е лицето на АТАКА. Сидеров отбеляза, че е стабилизирана организацията на АТАКА. Изградени са структури в редица общини и е разширена мрежата на партийните организации.
Лидерът на националистите отново  подчерта, че ще бъде безкомпромисен към всички, които "сгазят лука", и че партията чрез своите представители ще продължи да е близо до проблемите на обикновените хора.
"През тази година се срути сценарият на злодеите, които искаха да проведат срещу мен едно съдебно дело", заяви Сидеров. Той благодари на всички, които са го подкрепили.
Управляващата тройна коалиция не се е поколебала да изпрати полицейски сили срещу представителите на АТАКА. "Днес тези, които прилагаха насилие срещу нас, се отдръпнаха и срещу тях ще има съдебни санкции. Трябва да бъдем отбор, трябва да бъдем юмрук", призова още лидерът на АТАКА.
След преизбирането на Сидеров, делегатите гласуваха за нов Централен сбор на партията. С 515 гласа "за", седем "против" и един "въздържал" се, ръководната структура бе утвърдена.
За членове Волен Сидеров предложи Димитър Стоянов, зам.-председател, втори зам.-председател Десислав Чуколов, организационен секретар Илиан Илиев, ковчежник Деница Гаджева. Членове са Павел Шопов и проф. Станислав Станилов. Антон Сираков, който досега бе член на ръководството и се обяви против избора, но бе освиркан от делегатите. Сираков напусна конгреса, обграден от охранители, които го спасиха от гнева на възмутени от поведението му националисти.
Конгресът избра Контролен сбор на АТАКА. Председател е юристът Петър Хлебаров, членове са Таня Александрова и Слав Стойчев. И тримата са млади и енергични, проверени в много битки, каза Сидеров преди гласуването.
Националният сбор направи редакционни промени в устава на Политическа партия АТАКА. Решено бе редовните конгресите в бъдеще да се свикват на три години.
Пред журналисти Волен Сидеров представи краткия вариант на партийната програма на АТАКА (резюме от основните положения в него - на стр. 4). Националистът отново се обяви за национализация на предприятия, за които е доказано, че са продадени неизгодно за държавата. Той посочи, че трябва да се сложи край на "хотелиерския капитализъм". АТАКА има същите препоръки като ЕС - борба с корупцията, ефективна съдебна система, бързо съдопризводство, ефективна полиция. В МВР трябва да останат честни професионалисти, които да са високоплатени и наистина да се борят с престъпността, а не да я покровителстват, каза още Волен Сидеров.

У нас · Депутатите от АТАКА - най-активни в българския и европейския парламенти
· АТАКА: Държавна намеса и стимул за българските фирми

По света · Младежи натрупаха камари боклук около елхата на Атина
· Руски автоджамбази на бунт заради високи мита

Коментари · Волен СИДЕРОВ: Принципната политика на АТАКА ни дава доверието на народа

Икономика · Токът скача отново през лятото