"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 994 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 12/01/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Трифонов и Ковачки стояли зад протеста, насрочен за 14 януари


Движение "Напред" има парламентарна група, начело с Каракачанов и Дилов-син, но не е сред партиите, които трябва да бъдат "измет

От няколко седмици мощни медии като Би Ти Ви рекламират заявения за 14-ти януари протест пред парламента. В предаването "Сеизмограф" на американската телевизия митингът бе обяснен от двама студенти, които го представяха като проява на гражданското общество. Вестник "Атака" обаче има информация, че това мероприятие е инспирирано и подкрепено финансово от тандема "Христо Ковачки-Слави Трифонов", който се е оформил през последните два три месеца.
Трифонов е управител на офшорна фирма, която е в договор с Би Ти Ви за "Шоуто на Слави", което според пипълметричните изследвания е със катастрофално спадаща гледаемост. През миналата година Трифонов едва спаси положението договорът му да не бъде прекратен заради падналия рейтинг, като разигра долнопробна манипулация с излизане в болнични заради "прогресивна слепота". С мощна пропагандна акция в основните всекидневници и телевизии високият плешив шоумен, известен като най-поръчковият водещ, увери  населението, че си отива от света, за да дойде един нов Рей Чарлз, но без гласовите данни на последния.
С този трик Трифонов отложи телевизионния си крах и само след шест месеца пак заливаше с тъпи вицове нещастната аудитория на Би Ти Ви, без да се блъска в мебелите  и в отлично физическо здраве.
Близки до дългия плешивец споделят, че той по начало искал да прави патриотична партия. Кеворкян в последните си книги разказва за тези планове на Слави Трифонов. От разказите на приближените става ясно също, че Трифонов преживял с голяма скръб изборния успех на "Атака" и на Волен Сидеров и затова дълго изливал злобата си към лидера на "Атака", който някога го подкрепил при изгонването на кукувците от БНТ. Болната амбиция на Трифонов да участва в политиката и да е депутат най-после намерила финансово рамо в лицето на Христо Ковачки -съмнителен бизнесмен, следствен в момента за укриване на данъци. Ковачки основа миналата година "Движение Напред", в което влизат неговата ведомствена партия "Лидер", ВМРО, БЗНС -Личев и впоследствие "Гергьовден". Читателите на в. "Атака" си спомнят, че на практика партия "Гергьовден" бе основана от фирмата на Слави Трифонов и Любен Дилов-син, когато двамата още не бяха се скарали за парите от печалбата. Днес конфигурацията на Дилов-Трифонов тръгва отново чрез Ковачки. Финансова опора на "Движение Напред" са милионите, откраднати от българския народ чрез енергийните далавери на боса.
Връзката между протеста на 14 януари и тандема Ковачки-Трифонов се вижда и от визуалната прилика между клипа на Трифонов, който той разпространи преди Нова година - във филмчето се развива тезата как трябва да се изметат всички, без да се прави разлика между управляващи и опозиция, което е една спекулативна теза. По този начин двамата милионери искат да яхнат настроенията на студентите и гражданите, които са недоволни от правителството, коментират участници в  миналогодишното студентско шествие, отвратени от намесата им. Особено подло е да се използва убийството на студента Стоян Балтов за нечистите цели на Трифонов и Ковачки, възмущават се младите хора.
Според политически наблюдатели Ковачки ще използва истерично всяка възможност да влезе в политиката, за да получи чадър срещу разследванията и евентуалната присъда, която би трябвало да получи. Той вече плащал сериозни пари на всеки, който може да му осигури гласове в идващите избори. Защо логото на "Движение Напред" не е върху протестния плакат за 14 януари, питат анализаторите. Ако някой каже, че те не са парламентарно представени, лъже, защото в "Напред" има на практика парламентарна група начело с Красимир Каракачанов и Любен Дилов-син. Логото на ДСБ също го няма сред партиите, които трябва да бъдат изметени. Бойко Борисов също има изгода от влизането на някаква неидентифицирана групичка в парламента - едно второ ДПС, с което да направи коалиция, тъй като няма да има мнозинство, коментират политолози. Те припомнят, че Борисов отказа протеста на Атака пред президенството, защото било "зона на сигурност" и той беше изместен, но сега разреши тридневен протест на хората на Ковачки и Трифонов. Борисов е отказвал и на два пъти жива верига на Атака около парламента, пак заради "зоната на сигурност. Малцина знаят, че водачът на фермерския протест Адриан Цаконски е областен координатор на ГЕРБ, но протестите не бяха свързани с партията на Борисов.
Хората са много недоволни от управлението, но не трябва да позволяват да бъдат манипулирани, коментира пред в. "Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров. Тази изборна кампания ще бъде много мръсна, защото огромни финансови интереси ще движат купуването на гласове и машинациите около самите избори. Нека този път народът ни да е на ниво - апелира Сидеров.

У нас · Трифонов и Ковачки стояли зад протеста, насрочен за 14 януари
· Волен Сидеров: Кабинетът не знае от кого да търси отговорност за газовата криза

По света · Словакия пуска ядрената си централа
· Израел планирал таен удар срещу Иран

Коментари · Станишев и Калфин отново погребаха АЕЦ "Козлодуй"

Икономика