"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1073 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 15/04/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Евродепутатът Десислав Чуколов: Политически ментета бракониерстват идеите на АТАКА


Истинското влияние на националистите се вижда в интернет, защото там вотът е анонимен

Венцислав Лаков

 Десислав Чуколов е роден в Русе през 1974 г. Завършил е специалност "Европеистика" в Русенския университет през 2000 г. Работил е като компютърен специалист. Депутат в 40-тото НС от ПГ АТАКА, а от май 2007 година е евродепутат. Семеен е, с едно дете. В неделя Чуколов откри нов клуб на АТАКА в Русе, който ще бъде и негова приемна за граждани.

- Г-н Чуколов, в неделя открихте нов клуб на АТАКА и приемна в Русе. Започнахте и подписка за регистриране на партията за вота за евродепутати. Това начало на кампанията ли е?
- Кампанията така или иначе е започнала. Виждате, че всякакви лидери, лидерчета, формални и неформални вече забравят реалните проблеми на гражданите и се  занимават с единствения въпрос как да минат 4 или 8 процентовата бариера, за да могат още четири години да търкат червения килим в Народното събрание.
За разлика от тях ние залагаме на реалния и постоянен контакт с българските граждани, обиколките ни в страната не секват. В неделя открихме нов клуб в Русе, само за ден се подписаха стотици русенци, желаещи в Европарламента да ги представляват истински патриоти, отстояващи националния интерес на всяка цена.
- Защо мото на кампанията е "Да не допуснем Турция в ЕС". Не е ли по-добре за хората да ядат евтини турски домати, вместо скъпи български или европейски?
- Турция няма място в ЕС. Това е една страна, която нито географски, нито културно, нито религиозно принадлежи към Европа. Изключително опасно е присъединяването на Турция, защото в нейните геополитически намерения е заложено икономическото завземане на колкото се може повече територии. В Германия и Франция се опасяват от тази експанзия, а какво остава за нас, които сме на пътя на Турция. Това, че само ние, от АТАКА, сме против членството й, не бива да изненадва никого, а тъкмо напротив - трябва ясно да показва коя политическа сила отстоява националния интерес и кои политически сили предпочитат да слушат какво им казва поредният еврофактор. Това е разделителната линия. Колкото до турските домати - те са пример как икономическата експанзия на Турция съсипва цял един сектор в българското земеделие - зеленчукопроизводството.
- Как в ЕП приемат подкрепата на Обама за членството на Турция?
- САЩ си преследват своите цели, без да се съобразяват дали това е изгодно на която и да е друга държава. Така трябва да се държи и България. Нали САЩ са еталон за демокрация и всичко най-хубаво и напредничаво. За тях е изгодно, за нас не е. И това не трябва да изненадва никого. В ЕП евродепутатите от другите български политически сили, освен АТАКА, не смеят да гласуват нещо, които би застрашило приемането на Турция. За радост има депутати от други сродни на нас патриотични формации, ясно осъзнаващи надвисналата опасност над Европа. Те не искат да видят Стара Европа с фередже след 20 години и се надявам след 7 юни тази година броят на тези колеги да бъде по-голям.
- Каква конфигурация очаквате в следващия Европарламент? Ще има ли националистическа група и каква ще е ролята на АТАКА в нея?
- Патриотизмът е в подем в цяла Европа. Сигурен съм, че подобните на нас партии ще се представят отлично на изборите и след тях ще сформираме силна група, която да е реален фактор при вземането на важни решения. В групата "Идентичност, традиция, суверинитет" имахме заместник председател на групата в лицето на Димитър Стоянов. Сродните ни партии оценяват това, че ние, българите, сме на фронтовата линия и всячески се стремим да спрем настъпващата ислямизация.
- Движение "Напред" също поиска признаване на геноцида над арменците. Какъв ще е отговорът на АТАКА на политическите ментетата, които крадат идеите на националистите?
- Не само Движение "Напред", а и други новосформирани формации се държат доста бракониерски и не се свенят да крадат от идеите ни, но за жалост те правят това, чисто конюнктурно, подценявайки българския избирател. Много ясно може да се различи, кой какво и кога е направил и дали прави това поради вътрешната си убеденост или само, за да залъже някой гласоподавател. Ментето винаги си личи. Замислете се кой стана партньор със Софиянски и кой друг набеден патриот харчи парите на Ковачки, които всъщност са пари на ДПС, за да убеждава, че е по-добър от АТАКА.
- Като компютърен специалист как си обяснявате, че социологическите проучвания и анкети в интернет дават много по-голям процент за АТАКА, в сравнение със стандартните?
- Изследванията в интернет показват и скрития вот за АТАКА. Хората, когато ползват интернет, имат известна анонимност, която им помага да превъзмогнат многото отрицателни етикети, залепяни към избирателите на АТАКА. С приближаването на изборите социолозите ще започнат да изкарват истинските проценти за АТАКА, защото на 7 юни истината ще лъсне така или иначе.
- Бойко Борисов предизборно обещава да върне спрените еврофондове. Може ли това да стане на фона на икономическата криза и как според вас трябва да се подходи по въпроса?
- Бойко има планове за тези фондове и силно се съмнявам, че те са по различни от тези на БСП или ДПС. Европа иска от нас тези фондове да се разпределят ясно и прозрачно, без политическа намеса. Това искаме и ние, от АТАКА. След спирането им миналото лято ние предложихме реални мерки за безпроблемното им и пълно усвояване. Какво направи тогава Борисов? Огледа ситуацията и я използва, чисто медийно, за да си направи поредната пиар акция, за сметка на всички, очакващи тези обещани и заслужени от България средства.
- Как си обяснявате, че Паметникът на Свободата в града бе поруган за пореден път, дни след посещението на Волен Сидеров?
- Има хора у нас, които изпадат в ужас, когато усетят, че подкрепата за АТАКА се засилва. Поругаването на паметника е дело на ужасени от тази тенденция гамени. В програмата ни ясно е заложено намерението да се търси изключително строга отговорност от изродите, позволяващи си да правят това. Надявам се още тази есен да започнем да я прилагаме в изпълнителната власт.
- Какви са впечатленията ви от обиколките из страната, които правите с Волен Сидеров? Какво очакват хората от евродепутатите и депутатите на АТАКА?
- Навсякъде, където отидем, залите са препълнени. Без значение дали е в областен град или в някое добруджанско село. Вижда се, че патриотичните идеи на АТАКА стигат до все повече и повече хора. Вижда се, че огромната черна пропаганда, изляла се върху нас не е дала желания ефект и днес сме по силни от всякога. Това може само да ме радва и да ме обнадеждава за по хубавото бъдеще на Родината ни. Хората виждат в депутатите и евродепутатите от АТАКА надежда, тази надежда, която му обещаваха всякакви политически търгаши през годините, но само ние патриотите ще превърнем в дела. За нас това е кауза.

У нас · Кризата ни удря най-силно през лятото
· Б. Борисов информатор на сръбските служби по време на югоембаргото?

По света · Три атаки на сомалийските пирати за ден
· Обама разхлаби търговското ембарго срещу Куба

Коментари · Тато би се гордял с Михаил Миков за подслушването днес

Икономика