"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1140 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 9/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
АТАКА ще настоява за незабавно премахване на двойното гражданство и новините на турски


Анулирането на заменките, направени след 1990 г., ще е първи приоритет на патриотите

"Още през първите дни от работата на Народното събрание АТАКА ще внесе проекторешение за отпадане на новините на турски език по националната телевизия, да се признае геноцидът на българското население и да се изиска обезщетение от Турция." Това заяви вчера пред бТВ лидерът на националистическата партия Волен Сидеров. Той  беше категоричен, че трябва да се приеме закон за двойното гражданство, който вече бил подготвен от АТАКА, защото в противен случай ДПС ще продължи да изнудва българската политика. Националистите ще настояват техния проектозакон срещу заменките, който отлежава в чекмеджетата на Пирински дълго време, да бъде поставен веднага за разглеждане. "Той е много кратък и ефективен. Анулират се заменките, направени след 1990 година. Точка по въпроса", обясни националистът.
"Опозиционните партии успяха да свалят от власт тройната коалиция и това е най-важното, а другият радващ извод е, че БСП претърпя онзи срив, който заслужаваше", обобщи резултатите от изборите Сидеров. Според него при ДПС срив нямало, само защото продължавало безобразното гласуване в Турция и с автобуси.
В новото НС АТАКА ще наблюдава управлението и ще следи дали правителството ще се съобразява с интересите на хората. "Онова, което е полезно за българското общество, няма да бъде отхвърляно", обеща Сидеров и заяви, че АТАКА разполага с експерти, които може да излъчи. Според него в България има много честни хора, които трябва да бъдат поканени да участват като съветници и експерти в новото управление.
"По-добре е президентът Първанов да не дава съвети, защото той създаде преди 4 г. тройната коалиция, а дни преди изборите каза, че най-благоприятната коалиция би била ГЕРБ, БСП и евентуално ДПС", остро коментира Сидеров изказванията на държавния глава за парламентарните избори. Според Сидеров да се създаде минотарно управление със 116 депутати от страна ГЕРБ и подкрепа от страна на бившите опозиционни партии, е също благоприятен вариант. "Важното е да видим програмата на ГЕРБ", настоя за пореден път лидерът на АТАКА. Той напомни, че националистите са готови да подкрепят правителство на малцинството като условието им е ДПС да не влиза в никакъв случай във властта.
Сидеров се позова на факта, че досега не е имал лош опит с Бойко Борисов, който винаги е бил директен в разговорите с него, за разлика от представителите на БСП, които винаги са били двулични.

У нас · Близък до Станишев бизнесмен, гушнал 300 дка край морето
· АТАКА ще настоява за незабавно премахване на двойното гражданство и новините на турски

По света · Три труса уплашиха световните лидери
· ЕС принуди Ирландия за втори референдум

Коментари · Корупция до последната минута в кабинета Станишев

Икономика · Бюджетът на здравната каса разчетен до септември