"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1142 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 11/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Българите от чужбина скочиха срещу заместник на Масларова


БСП пробута Димитър Димитров за шеф на ДАБЧ

Българи в чужбина протестираха остро срещу назначаването на Димитър Димитров, заместник на Емилия Масларова и номенклатурен кадър на БСП и БКП за ръководител на държавната агенция, която отговаря за връзките с хората зад граница /ДАБЧ/.
В специално обръщение, публикувано в интернет http://bgpetition.com/, хората пишат: "в последните дни на корумпираното, некадърно и провалено управление на тройната коалиция на БСП, ДПС и НДСВ ставаме свидетели на назначения на стари червени муцуни на постове в чужбина". Емигрантите ни определят назначението на Димитров за председател на Държавната агенция за българите в чужбина като скандално и настояват за оттеглянето на партийния номенклатурчик. Ако попитате българите в чужбина какво прави тази агенция, която се финансира от парите на българските данъкоплатци, те не могат да ви отговорят, пишат нашенците. Със сигурност покрай изборите за европарламент и за народни представители ДАБЧ не беше на първа линия, за да информира и мобилизира избирателите в чужбина. Същото важи и за Министерството на външните работи, което откровено пренебрегна гласоподавателите в чужбина, с изключение на тези в Турция. Присъдата на урните от чужбина извън Турция на 5-ти юли беше категорично срещу тройната коалиция - БСП например е получила едва 3693 гласа или 6%. Наглост и безочие е след тези резултати, показващи воля за промяна и реформа, за шеф на ДАБЧ да бъде назначен зам-министъра на МТСП Димитър Димитров.
Именно това министерство е пряко отговорно за нечовешките условия в българските домове за деца с увреждания и за опозоряването на страната ни в чужбина след случая "Могилино", се посочва в обръщението на българите в чужбина.

У нас · Станишев на крака в Анкара да подписва за тръбата "Набуко"
· Българите от чужбина скочиха срещу заместник на Масларова
· Половината българи смятат управлението на тройната коалиция за провал
· Станишев бяга от оставка, разчита да оцелее с вот на доверие

По света · Български работници държани като крепостни в Англия
· Имигранти предизвикват масови безредици във Франция

Коментари · Кабинетът приключва мандата си с поредните срамни сделки

Икономика · Банки отново вдигнаха лихвите по кредитите