"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1153 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 24/07/2009
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Гавра с православен кръст върху незаконния мюсюлмански паметник


Въпреки забраната строежът на каменната грамада в село Славяново продължава

Строителите на скандалния паметник на незнайния турски войн в търговищкото с. Славяново се подиграха с православието, като вградиха в мюсюлманския полумесец на монумента православен кръст. За това сигнализира вчера координаторът на АТАКА в Попово Веселин Несторов. Както "Атака" вече писа, зад строежа на провокативния паметник стоят братята Юзеир и Али Юзеирови, нашумели с опитите за купуването на гласове за ДПС с чували брашно на изборите. Скандалният турски паметник представлява грамада от камъни, увенчана с огромен метален полумесец. "Именно в него турците вписали християнския кръст, за да тушират недоволството на местните жители, които искат събарянето на този паметник", уточни националистът.
Строежът на монумента,  който е забранен със заповед от регионалната Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК), продължава, потвърди и кметът на Славяново Васил Стоилов. Пред "Фокус" той изрази своето недоумение от бездействието на Националния институт за паметниците на културата (НИПК) и ДНСК.
Координаторът на АТАКА вчера уточни, че в момента се извършват довършителни работи по паметника. "Строителството продължава усилено. Даже в четвъртък строители са започнали да правят каменна ограда около обидния за всички българи паметник", добави Несторов.
"Миналия четвъртък Юзеир Юзеиров с българско име Росен Маринов се е върнал от Белгия специално заради паметника. Веднага отишъл в ДНСК, откъдето му казали, че може да построи каквото си поиска, стига да e високо до 3 метра", посочи патриотът. Той обаче потвърди, че монументът се издига на почти 7 м.
Според него общинският кмет на Попово от квотата на БСП Людмил Веселинов подал сигнал до ДНСК в Търговище за строежа, но началникът на дирекцията инж. Радка Иванова, която била близка до ДПС, умишлено излязла в отпуск, за да не поеме отговорност за стопиране на строежа и така да си създаде конфликт с Ахмед Доган. Несторов поясни още, че заместничката на Радка Иванова все пак издала заповед за събаряне на турския паметник, без обаче да посочи конкретен срок за изпълнение.
По думите на Веселин Несторов братята Юзеирови притежават още няколко сгради в Славяново, построени без необходимите разрешителни. "Такава е например пристройката до фурната им в селото, където Юзеир и Али съхранявали брашното, с което купували гласове на отминалите парламентарни избори", информира още националистът.

У нас · Областен на ДПС хариза 117 дка от Морската градина във Варна

По света · България в списъка на провалените държави
· Докладът на ЕК за Румъния много по-добър от този за България

Коментари · Узаконеното разбойничество е най-тежкото наследство от мандата на тройната коалиция

Икономика