"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 96 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 4/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Една от зверски умъртвените сестрички ухапала екзекутора си


Погребаха момичетата в затворени ковчези, хиляди се сбогуваха с невинните ученички

Една от двете сестрички, зверски изнасилени и убити с камъни от цигани, е успяла да ухапе екзекутора си, разказваха по между си граждани от Пазарджик, дошли да се сбогуват с Росица и Христина. Едното от децата бе скрило двете си пръстенчета в чорапите си, най-вероятно е предполагало че нападателите им ще ги оберат, допълниха още местни. Обезобразените тела на невинните момичета бяха дадени на родителите им едва в 11 часа вчера, тъй като се наложи да се вземат допълнителни доказателства от устната кухина на ученичките, както и генетичен материал. Според информация на БНР, взетият генетичния материал съвпада с този на един от задържаните. За обработката на ДНК-тестовете обаче са необходими между пет до седем дни.
Момичетата, които били неотлъчно заедно приживе, бяха погребани в общ гроб. Телата на ученичките са напълно обезобразени, целите в синини, отоци и рани, а лицата им едва познаха дори най-близките им, затова бяха в затворени ковчези. В тях, роднините и близките им положиха любимите им плюшени играчки, цветя, гримове и книги. Смазаната от скръб майка на момичетата не беше на себе си. Фани не престана да плаче, въпреки че доктори я бяха упоили с успокоителни.
Пазарджик е в шок от няколко дни заради жестоката смърт на Хриси и Роси. Почти цялото население на града, както и хиляди съпричастни към мъката на почерненото семейство, се стекоха на траурната церемония в квартала "Главиница", от който са родом девойките. Над 300 души привърженици на АТАКА, от цяла България, също изказаха съболезнованията си на близките. Парламентарната група на партията поднесе венец и цветя на гроба. Възрастните хора от селото плачеха, проклинаха и нареждаха, че това е циганска работа, градът е настръхнал, майките не пускат децата си на дискотека. Жителите на "Главиница" твърдят, че това е дело на пазарджишки цигани.  Заради огромното стълпотворение от чакащи да изкажат съболезнованията си, траурната церемония започна с час по-късно от предвидения 15 часа вчера.
Съкварталците на двете момичета от "Главиница", където живеят над 2 000 души, организираха подписка до Народното събрание с искане да се въведе смъртното наказание. Съучениците на по-голямото момиче - 18-годишната Росица, също изпратиха писмо, само че до президента Георги Първанов и до председателя на парламента Георги Пирински. "Настояваме държавата да гарантира живота ни, искаме да живеем, защото обичаме живота", пише в декларацията на учениците. "Нека цялото общество застане срещу социопатията, която ни е обгърнала. Обръщаме се към вас, не водени от страх и болка, а с увереност, че децата ще бъдат опазени", се посочва още в декларацията, подписана от всички съученици от випуска на Росица, която тази година е трябвало да бъде абитуриентка. Писмото подписаха и учители, и родители. Над триста ученици от училище "Георги Брегов" запалиха свещ в памет на убитите Роси и Хриси.
Учебните часове в Пазарджик започнаха с минута мълчание в памет на зверски убитите сестрички. В класната стая на екзекутираната отлична ученичка Роси е подреден кът с нейни вещи и снимки, съобщи директорката на СОУ "Георги Брегов" Добринка Райкова.

 

 

 

 

У нас · Една от зверски умъртвените сестрички ухапала екзекутора си
· Националистите напуснаха безсмислените дебати за Конституцията

По света · Българи прехвърляли африканци в Италия
· Кораб с 1300 пътници потъна в Червено море

Коментари · Бесовете на самоунижението пак завладяха болното ни общество

Икономика · Задължително образование до 4 клас и безплатни учебници
· Първанов: Нерешените проблеми в туризма водят до срив в отрасъла