"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Критиците на Бойко стават все по-жалки

От края на последните парламентарни избори някои злобни душици у нас не спират да повтарят едни и същи глупости, подобно на развален грамофон. Тези неуморни критици, предимно от турско-лявото политическо пространство, явно са насочили цялата си злоба към новия премиер Бойко Борисов. Не бих искал да съм адвокат на министър-председателя, но ще се опитам накратко да разбуля няколко мита около нападките към него.
Ако Борисов е "мутра", как така е награждаван за успешни операции от службите на водещите европейски и световни държави? Как така е награждаван в Испания, Франция, Германия и САЩ? Те нямат ли разузнаване, нямат ли аналитици, нямат ли достъп до жълтите вестници в България? Нима е сериозно да се смята, че една водеща световна държава ще допусне гафа да награждава за полицейски заслуги бивш или настоящ престъпник?
Ако Борисов е бил "личен бодигард на Тато", защо самата Евгения Живкова отрича това да е вярно? При положение че охранителната му фирма има за клиент най-известния човек в държавата, не е ли нормално собственикът й да е там, пред камерите и апаратите, промотирайки себе си и своя бизнес?
Ако Борисов е "авторитарен лидер", не би ли трябвало останалите силни личности в ГЕРБ (само не ми казвайте, че такива няма) отдавна да са надигнали гневен глас в защита на личните си авторитети? През годините му като главен секретар и кмет на София как не излезе поне един обиден и напуснал и да каже: "С този човек не може да се работи - нито чува, нито разбира, нито приема чуждото мнение"?
Ако Борисов е "с недостатъчен интелектуален потенциал", не е ли това твърдение три пъти по-обидно за противниците му? Господа интелектуалци, как така изключително умните ви глави, допуснаха един човек с нисък интелектуален потенциал сам да създаде партия, която в момента е водещата политическа сила в България, и да има правителство с огромна подкрепа в България, ЕС и в целия западен свят, да има рекордно висок рейтинг и да ви бие на избори когато и където ви хване?
Иван Великов, София

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика