"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1314 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 8/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Първанов може да бъде отстранен за държавна измяна

Само мръсна ченгесарска душица, приела като свое верую следенето и подслушването на хората и писането на доноси за тях, мишкуването и интригантстването в тъмното, предателството и удара в гръб, може да запише тайно срещата с един министър и веднага след това да я огласи, т.е. да се похвали с нея, без да предупреди записания. Но място за чудене няма - спомнете си как президентът Първанов лъга 10 години, че не е бил агент на ДС.  После лъга за съдържанието и обема на досието си. Спомнете си 2003 г., когато Първанов лъга, че иска спасяването на III и IV реактор на АЕЦ-а. Накрая Соломон Паси трябваше да го призове от трибуната на НС да признае, че е чел злополучния нонпейпър и се е съгласил със затварянето на реакторите. Спомнете си лъжата, че има скромен годишен бюджет от около 2 милиона лв, а се оказа, че 7 - те милиона, похарчени  за 18 месеца за неговите развлекателни пътувания из Индонезия, Австралия и на Мачу Пикчу в царевицата са били скрити в бюджета на изнемогващото транспортно министерство! Става дума за крещяща експонация на долнопробен морал, която не е личен проблем, а проблем на държавността.
Публикацията на стенограмата на личния разговор (изясняващ лична обида) на Дянков с президента и неговите ординарци е нарушение на член 32 (2) от Конституцията, който гласи: "Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи."
"Предвидените в закона случаи" са разни видове престъпления или подозрения за тях. Дянков не е извършил никакво престъпление. Той не би извършил престъпление, дори ако беше заявил "Да, аз лично смятам, че личното състояние на президента и неговото семейство надхвърля размерите на разполагаемите им доходи след удръжка на полагащите се върху тях данъци". Този сух, скучен отговор би удовлетворил претенциите на първановите защитници, които напоследък излизат с абсурдния аргумент, че един финансов министър няма право да се шегува на публични места, даже задължително трябва да ходи намръщен и да гледа страшно. Дянков има право на опасения относно злоупотреба с власт в институциите. В случая, защото:1) Президентът пази в дълбока тайна престъпниците и задлъжнелите бизнесмени и фирми, които е помилвал. Подобни услуги се плащат скъпо и на тъмно. 2) Първанов раздава ордени на незаслужили ги с нищо бизнесмени.

Гоце уволни журналист от частна медия чрез своя приближен олигарх Красимир Гергов, само защото е попитал вярно ли е, че другият приближен на Първанов милионер - Петър Манджуков, е подарил на президентското семейство мезонет в центъра на София малко преди президентът да го удостои със "Стара планина".
Първанов системно нарушава правомощията си, например като си приписва правото да ръководи икономиката на България, да подписва международни договори за транснационални енергопроводи (вопиющо нарушение на основния закон), но и да продава националните интереси на България, а такива предателства се заплащат с десетки и стотици милиони в кеш, твърди "Трансперънси интърнешънъл". Ето няколко примера:
1. През 2009 г. в Турция той заяви, че българите и турците живели 1000 години в културна и етническа хармония, с което анулира претенциите на България за компенсиране на тракийските бежанци;
2. През юли 2000 г., докато България се възмущаваше от свалянето на мемориалните  плочи на цар Борис III, Димитър Пешев и БПЦ в гората "България" край Ерусалим, председателят на БСП Георги Първанов благодари на посланик Давид Коен за свалянето на плочите. А с писмо до кмета Софиянски поиска "да бъдат възстановени имената на улици, които до неотдавна са носели имената на евреи", загинали в борбите срещу фашизма и предлага пълен списък на преименуваните улици.
3. На 26 октомври 2005 г. в. "Вашингтон поуст" писа, че при визитата си в САЩ Гоце е обещал на частни лица, дошли в редакцията да компенсира с други имоти организацията "Шалом", която загубила дело за реституция на х-л "Рила" в центъра на София. Което още веднъж показва презрителното му отношение към конституционализма. На какво основание Първанов раздава българска собственост от името на кабинета "Станишев"?
4. Доклад на американския главен прокурор пред Конгреса, публикуван на 31 март 2006 г. от Портал "Европа" доказа, че още посещение на Първанов в САЩ през 2002 е било организирано от лобистка фирма Merkel, Claire Sechler срещу $120 000. Според в. "Политика" до края на 2005 г. държавния бюджет е платил за "политически консултанти" на президента поне $ 4.5 милиона.
5. Че Първанов точи държавния бюджет и налива парите в сенчести чужди частни фирми показа и скандалът с лобиста Шимон Шевес, съден за финансови измами и вземане на подкупи, включително и по оръжейни сделки в Израел, търсен (но неосъден) за банкови измами в Индонезия и Казахстан.
6. При посещението му в Израел в. "Аарец " писа, че Първанов признал 11-те хиляди евреи, депортирани от Беломорието и Югославия за геноцид на българското правителство. Това означава Израел да пoиска в удобен за него момент милиарди компенсации от българския народ.

Ако е бил обиден от Дянков в лично качество, Първанов може да заведе частна тъжба - както направи много по-могъщия по правомощия  френски президент Саркози. Само че Гоце го тресе вледеняващ страх да не би кабинетът да се занимае с личното му състояние. Особено предвид оня диск от швейцарската банка, в който, казват, имало информация и за българи.
След всичко това Дянков заслужава поздравления, а Гоце - процедура за импийчмънт, както и да завърши тя. 

У нас · Волен Сидеров: Първанов вече е опасен за стабилността на България

По света · Исландците отказаха да плащат обезщетения на банкерите
· Ирак гласува под обстрел

Коментари · Първанов може да бъде отстранен за държавна измяна

Икономика · 58 българи с тайни сметки в швейцарски банки
· Безработните на борсата са 3 пъти по-малко