"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1324 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 19/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Олигарсите на Гоце спретнали лъжата с антикризисните мерки


Собственици на швейцарски сметки се страхуват, че ще ги осветим и затова ни атакуват, смята премиерът Бойко Борисов

Олигарсите на Гоце спретнали лъжата с антикризисните мерки, приписани на Министерството на финансите и на вицепремиера Симеон Дянков. Това стана ясно ден след като фалшификатите бяха публикувани в няколко централни издания и бяха обявени за антикризисната програма на правителството.
Главният икономист на "Отворено общество" на Джордж Сорос у нас се оказа автор на апокрифния документ. От КТ "Подкрепа" разкриха, че това е Георги Ангелов. Той призна, че е автор на част от документа, но отрече целият да е негово дело.
Сред първите, тиражирали лъжепрограмата, са медиите на Иво Прокопиев, който е близък както до "Отворено общество", така и до президента. Пряко заинтересован да се пречи на правителството да работи е Алексей Петров - Трактора. Разследващите у нас имат съмнения, че той действа в тандем с Гоце. Другият любим олигарх на Първанов е бизнесменът, на когото БСП подари "Пловдивския панаир" Георги Гергов. А така също туристическият бос Людмил Стойков, който беше подведен под отговорност и даден на съд за измама със средства от еврофондовете и пране на пари заедно с Марио Николов. В тази група влизат още енергийният бос Христо Ковачки, братя Галеви и други. Кабинетът проведе мащабни операции срещу организираната престъпност. Правителството обеща да извади на светло имената на лицата със сметки в швейцарски банки и на такива, които не са плащали данъци. Те се уплашиха, затова сега ни атакуват, смята премиерът Бойко Борисов. Той е на мнение, че действията срещу него и срещу правителството идват от хора, които не са доволни, че България се движи напред и че това, което управляващите правят, се одобрява от Брюксел. "Не им се харесва това, че се стараем да запазим България в състояние, в което да не се срамуваме като съседни на нас държави", каза Борисов, визирайки Гърция.
"Искам да кажа на българските пенсионери, че от първия ден, в който дойдох, давам с 900 млн. лв. повече за пенсионерите", обясни министър-председателят. По думите му неговият кабинет дава повече пари и за култура и образование.
Бойко Борисов бе категоричен, че мнимият документ не е писан от финансовия министър Симеон Дянков и от членове на кабинета. "Когато седнем да направим антикризисни мерки, първо ще ги обсъдим с партньорите и ще обясним защо ги правим", заяви още Борисов. Премиерът даде да се разбере, че в понеделник правителството ще представи своите оригинални антикризисни мерки.

У нас · Борисов дава строежа на Цанков камък на прокурор
· Янето се сети за арменския геноцид 4 години след АТАКА

По света · Турция ограничава светската съдебна система
· Слави Бинев дискутира с ОЛАФ борбата с фалшивите евро

Коментари · Светът около нас е малък и бедствия дебнат отвсякъде

Икономика