"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1327 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 23/03/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
АТАКА готви протести срещу нова протурска партия


Братя Юзеирови събират циганите в Шумен за създаването на ОТОМАН

АТАКА ще организира протести, с които да посрещне в Шумен учредителите на партия ОТОМАН на скандалните братя Юзеирови. Вчера патриотите гласуваха единодушно специална декларация против основаването на протурската партия. "Не случайно на Разпети петък, в навечерието на най-големият християнски празник Великден за поред път се върши гавра с потъпкване на християнските ценности и неспазването на българските закони. Създаването на партията е демонстрация, че ислямският радикализъм е над християнството и ще допринесе напрежение в Шуменска област", се казва в декларацията на АТАКА.
Новата формация на братя Юзеирови, станали известни с построяването на паметник на незнайния турски войн в родното си село Славяново, ще носи името ОТОМАН (Обединение за толерантност, отговорност, морал и алтернативен напредък). Тя щяла да бъде учредена на 2 април в хотел "Шумен" съобщи вчера Али Юзеиров. Той подчерта, че очакват най-малко 501 човека да присъстват на събранието, за да може да се създаде новата партия. Основната група от така наречените учредители щяла да бъде цигани от града, както това се случи през септември миналата година на събранието за основаването на първата партия на братята "Мюсюлмандемократичен съюз". Емисари на Юзеирови усилено обикалят двете ромски махали в Шумен-Витоша и Бялата пръст, и примамват жителите им с пари и кебапчета. Миналата година хора на Юзеирови стигнаха чак до "Столипиново" в Пловдив в опит да намерят основатели на протурската си партия.
Юзеиров вчера нагло се похвали, че към момента са събрани подписи за създаването не на една, а на три партии. Парафите не били само от България, а принадлежали и на емигранти в Испания, Холандия, Белгия и други. Юзеиров обясни, че учредяването ще бъде в Шумен, защото при предния опит за създаване на партия в село Славяново, много хора са ги нарекли "селски момчета". Плановете са, че ако ще има трета партия, тя да бъде създадена в столицата, каза още Юзеиров. Той подчерта, че сега събраните подписи се пазят много добре, за да не могат да бъдат откраднати като предния път. Преди учредяване на новата партия в Шумен братята ще присъстват в някоя от шуменските джамии за петъчната мюсюлманска молитва.

У нас · Свинаря на Гоце загроби и българското вино
· АТАКА готви протести срещу нова протурска партия

По света · Националният фронт трети на местните избори във Франция
· Самолети на Бритиш еъруейз летят празни заради стачка

Коментари · Искаме автентични икономисти, а не хрантутници на чужди служби

Икономика · Ток, газ, вода и парно да не поскъпват, искат синдикатите