"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1343 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 14/04/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Волен Сидеров: Алексей Петров не е разкрил нищо пред комисията за ДАНС


Лидерът на АТАКА не е получавал писмо на Трактора, знае за него от медиите

"Никаква "страхотна" схема за "саморазправа с опонента" не е разкрил пред парламентарната комисия за контрол на ДАНС арестуваният Алексей Петров." Това заяви вчера Волен Сидеров по повод откритото писмо, което бившият агент изпрати до националиста чрез медиите. Петров се обръща към Сидеров в качеството му на председател на Комисията за контрол на ДАНС - пост, който лидерът на АТАКА ще поеме от четвъртък. Припомняме, че Алексей Петров беше изслушан от тази комисия на 12 ноември 2009 г. в разгара на скандала с изчезнали, секретен доклад, заради което по-късно беше поискан имунитетът на Станишев.
От пресцентъра на националистите заявиха, че Сидеров не е получавал въпросното писмо, а за него научил от медиите. Най-вероятно адвокатите на Трактора са предпочели да използват за пореден път медиите за по-голяма публичност.
В писмото си до Сидеров арестуваният на 10 февруари 2010 г. при операция "Октопод" Алексей Петров твърди, че е разкрил пред комисията "феномен на прехода с ясното разбиране за риска да бъде използван с цялата му сила срещу мен, но приех това за мой дълг". "Ваш дълг е, г-н Председател, да защитите инакомислещите от репресията на всяко управление, като разкриете пред българското общество засекретения в поверената Ви комисия модел за саморазправа с опонента", призовава от килията Трактора.
"Такова искане Алексей Петров е отправял и преди, когато шеф на комисията за контрол на ДАНС беше Иван Костов. Аз не присъствах на изслушването му - по това време бях в Италия на среща с председателя на парламента Джанфранко Фини. Четох стенограмата от разговора, но там не видях някаква "страхотна" схема, за каквато Петров обяснява в писмото си", коментира Волен Сидеров. По думите му изложението на бившия сътрудник на ДАНС приличало на литературно есе с повече икономическа гарнитура. "Не помня да е имало някакво разкриване на схема. Още тогава бях на мнение, че в този текст няма нещо, което да е държавна тайна, и че той може да се публикува. Сега съм на същото мнение и ако не противоречи на някакъв правилник и закон, след консултация с юристи и с членовете на комисията аз съм за това да се огласи", допълни Сидеров.
"Веднага задавам въпроса: защо Петров прави по такъв театрален начин искане аз да оглася тази информация, след като той можеше да направи това десетки пъти - и преди да бъде задържан, а и сега от килията - виждаме, че той има трибуната на медиите, когато иска? Ако има да разкрие някакви схеми, при които службите се използват за натиск, нека го направи пред прокуратурата и следствието", допълни лидерът на АТАКА. Според него в искането на Трактора непременно комисията за ДАНС да огласи споделената от него информация личи търсенето на публичен медиен ефект.

У нас · Волен Сидеров: Алексей Петров не е разкрил нищо пред комисията за ДАНС

По света · Насрочват дата за президентски избори в Полша днес
· Франция отказва да намали ядрените си арсенали

Коментари · Костов да се извини за управлението си, тогава да лае

Икономика · Токът по-евтин от 1 юли