"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 108 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 18/02/2006
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Дориян Александров, председател на Сдружение "Българска орда 1938": Историята ни се фалшифицира


На следващите избори мнозинството в парламента ще е от АТАКА

МАРИЯ СТОЯНОВА

ВИЗИТКА
Дориян Александров е роден през 1957 г. В София. Завършил е ветеринарна медицина, работил е в Научния институт по заразни и паразитни болести и в Центъра по хигиена. Сега се занимава с обществена дейност, българистика, българска история. Председател на Сдружение "Българска Орда 1938". Председател на Българската федерация по У шу.

- Г-н Александров, що за организация е Българска орда и защо 1938?
- Това е годината на създаването й, закрита е от комунистите и е възстановена през 1995 г. Ние сме една патриотична организация, която отстоява защитата на българските национални интереси. Интересуваме се от древна българска история и осветляването на белите й полета, както и разобличаване на фалшификациите в нея. Тъй като тя, особено древната ни история, е фалшифицирана. Има един наш изследовател Тачо Танев, който изтъква, че в по-голямата си част тези историци, които са писали българската история след Освобождението, не са българи, те са с чужд произход. И поради тази причина тя е написана от гледна точка на чужди исторически школи, но не и от българска гледна точка. Ние отстояваме вижданията на такива изследователи като Раковски, като Паисий, йеросxимонах Спиридон Габровски, д-р Ганчо Ценов и други, чиито трудове са били или омаловажавани, или укривани и унищожавани.
- Посочете, ако има, примери за фалшификати в сегашните учебници по история на България.
- Има множество фалшификати, като се почне с произхода на българите. Сега се заговори за писане на обща балканска история. Замисълът показва, че съществени неща от българската история ще бъдат игнорирани и заличени, за да не дразним съседите - Турция, Гърция, Сърбия. Когато цели раздели от българската история се изтриват от учебниците, това също е фалшифициране.
- Какво например ще бъде изтрито?
- Аз, например, се съмнявам, че ще бъде посочено, че в Македония сърбите избиват над 30 хиляди души заради заявено от тях българско самосъзнание. Или че са били репресирани повече от 100 хиляди души в концлагери пак там и пак за същото. Или че ще бъде засегнат геноцидът, извършван от гръцките андарти, за които също много малко се знае. В нашите учебници почти нищо не се споменава за геноцида през 1913 г. в Южна Тракия, не се споменава за тези 500 хиляди българи в Егейска Македония, в Северна Гърция. Тези неща се заобикалят, а те са важна част от българската история и поколенията трябва да ги знаят.
- Започнахте с фалшификатите относно произхода на българите...
- Например - и до момента няма единна концепция за това какъв е произходът на българите. Има различни теории, които са наложени още навремето, че българите са с азиатски, с тюркски произход. Което е абсолютно невярно. Едно съвременно изследване показва, че монголоидността сред съвременното българско население е около 3 процента, колкото е и в Западна Европа, т.е. в рамките на една допустима норма. Което показва, че българите по произход не са азиатци, а са индоевропейци. Сега много нашумяха теориите на изследователя Петър Добрев за произход на българите от Памир и Хиндокуш. Но той хваща един много по-късен период на разселване, като посочва погрешно, че това е прародината, от която идват българите. А всъщност те са отишли там и по-късно са се завърнали на Балканския полуостров. Въпросът е да се проследи този път на миграция - как българите отиват в Азия. Защото повечето изследователи хващат само втората вълна - на завръщането.         
- Коя е прародината на българите?
- Всички факти показват, че прародината на древните българи е Балканският полуостров и Северното Причерноморие. Българи е имало и в Мала Азия, и в Месопотамия. След големия катаклизъм, който беше доказан от екип международни учени, включително и български, имам предвид потопа в Черно море, станал преди 7600 години, местното автохтонно население започва да мигрира на юг. Една част през Кавказ отива на изток, а една част, известни по-късно като траки, остават на Балканския полуостров. Тези, които отиват на юг, това са шумерите. Всички групи генетически са свързани и представляват една общност, което лесно може да бъде доказано чрез ДНК тестове, чрез кръвни групи, дори чрез класическата антропология. Аз лично се занимавам и с медицинска антропология, защото тя е една точна наука.За разлика от историята, където различните изследователи имат различни мнения по едни и същи въпроси. Но когато се опре до медицинска антропология, там нещата са почти математично точни и не може да се разтягат локуми.
- Според Вас, каква част от българите сега са националисти?
- Една социологическа анкета, направена преди месеци, показва, че около 48 процента от българите са твърди националисти и биха гласували за такава формация, която защитава българските национални интереси на всички нива. Пак според тази анкета голяма част от българите не одобряват съществуването на формирования от типа "държава в държавата" и не одобряват факта, че управлението на страната е в ръцете на хора, които не са с български произход.
- Чие е изследването?
- Това изследване е правено от няколко агенции и, между другото, тези данни са засекретени, не са пуснати никъде. Но фактите са такива и те са неблагоприятни за сегашното управление, затова са съобщавани само на неофициални форуми и срещи.
- Как така?
- Преди 2 години ние направихме една Национална конференция за геноцида, извършван над българите, която беше с много интересни доклади. Участваха и профсъюзите, и много неправителствени организации, но тя не беше отразена никъде. По същия начин - спуска се една информационна завеса.
- Има ли място национализмът в обединена Европа?
- Ние виждаме, че сега в Европейския съюз има нагласи той да се превърне в един съюз на суверенни държави и Европа да стане Европа на отечествата и Европа на нациите, а не е на малцинствата, както мечтаят еврокомисарите. Нашето виждане е, че Европа не би трябвало да се превръща в една федерална супердържава от полицейски, от тоталитарен тип, както например са САЩ. За нас трябва да са пример демокрациите от стария континент, а не САЩ. Защото Щатите едва ли могат да бъдат пример в морално, в историческо и във всяко друго отношение. Просто са много назад. Така че мястото на национализма в Европа е очевидно и това е задачата на нации като българската - да запазят своята идентичност, своята култура. С което те ще обогатят и европейската култура. Тъй като ние отдавна сме в Европа. За първи път като географско понятие Европа е спомената да се намира на наша територия. Спомнете си легендата за Зевс и Европа.
- Според Вас, къде е големият проблем на България?      
- В управлението на страната има много хора, които не са с български произход. За нас това е една от причините нещата в България да не вървят. Ние считаме, че  България трябва да се управлява от българи.
- Кого визирате?
-Ами почти всички парламентарно представени партии са доминирани от хора с чуждо етническо самосъзнание. Не е нужно да ги изброяваме, това е факт. Може би изключение прави само АТАКА.
- Какво е мястото на АТАКА в политическия живот?
- Лично аз считам, че АТАКА все повече ще се утвърждава в нашия общественополитически живот и тези елементарни нападки, които досега се чуваха, просто не издържат сериозна критика. В парламента трябва да има такава формация, която да защитава българските национални интереси и при едни следващи избори не е изключено мнозинството да бъде от партия АТАКА. Показва го логиката на събитията. Хората са отвратени от тези партии, които са изчерпали всякакъв лимит на доверие. И те търсят нещо по-истинско, което да защитава техните интереси, както и националните интереси на страната. Мисля, че в момента като политически субект единствена АТАКА може да концентрира и да насочи правилно националната енергия в една благотворна и градивна посока за разлика от разрушителните импулси, идващи от другите политически сили, които определено тласкат страната по лош път.
- А другите националистически партии?...
- Кои други? Аз не знам за други националистически партии, няма такива. Има много неправителствени организации като Българска Орда, Национален електорален съюз, Дружество Котраг. Около 40 такива патриотични организации има, които обаче не са политически партии. За момента единствено АТАКА е не само национална и отговорна организация, но тя е и единствената политическа организация, която защитава националните интереси. А много от тези организации, които изброих, подкрепят АТАКА и ще я подкрепят все повече и повече.

У нас · Цигани пребиха младеж в Ямбол
· "Нареда на работниците за освобождението на българският народ"

По света · Скандал с продажбата на най-големите US-пристанища
· Берлускони в коалиция с Алесандра Мусолини

Коментари · Скандалите в мюфтийството и прокуратурата са част от разпада на държавата
· Вместо Европа дочакахме Апокалипсиса

Икономика · Обучават децата как се събира разделно боклук
· Овчаров ще управлява офсетовите договори