"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Гоце пусна двойни покани за 24 май


Немарливи чиновници в президентството набутват данъкоплатците с излишни харчове

 Президентските чиновници си вършат работата през пръсти. И това не е само проблем на Гоце, а и на данъкоплатците. Само за седмица всичките 240 български депутати получиха в пощенските си кутии в Народното събрание по две покани от президента. На луксозната хартия с герба на България "президентът на Републиката и г-жа Първанова" канят съответния депутат и съпруга в Националния исторически музей по случай Деня на просветата. Разликата в поканите е в деня след датата 24 май - на първите пише "сряда", а на вторите - "понеделник". Към вторите има и придружително писмо с извинение за техническата грешка.
Кой плаща обаче за тази грешка? Защото сумата по отпечатването на луксозните покани не е малка, а броят им е внушителен - само депутатът от АТАКА Борислав Стоянов е номер 2902 (виж долу в десния ъгъл). По груби изчисления става дума за сума над 10 000 лв. С какво толкова са заети президентските служители, че да допуснат такава грешка?! (Оставаме настрана факта, че изпратената покана има и няколко запетайки в повече, добавени поради слаба грамотност.)
Бюджетът на президентството през кризисната 2010 година е над 5,2 млн. лв., което означава, че над 100 000 седмично отиват за издръжка на администрацията на "Дондуков" 2 и на самия Гоце. Припомняме, че миналата година президентството беше единствената институция, която не обяви 15-процентно съкращение на персонала, както направиха всички министерства и ведомства тогава. А иначе Гоце обича да говори за лошата антикризисна политика на други, но нехае когато сам трябва да свива сметките си.
Независимо че сам се определя като "социално ангажиран президент на всички българи", Първанов май никак не се притеснява, че струва толкова много пари на данъкоплатците. Той изглежда не се пита как живеят хората със социална пенсия от по 100 лв. Ако не беше Гоце, поне 4000 българи от тази група щяха да получават двойно по-голяма сума всеки месец.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика