"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
94-годишна завърши колеж и взе диплома

Никога не е късно да завършиш колеж. Доказателство за това е 94-годишната американска баба Хейзъл Соарес, която получи дипломата от колежа Милс, в Оукланд, предаде Асошиейтед прес.
Възрастната дама е имала два брака, отгледала е шест деца и има над 40 внуци и правнуци. Мечтата й да учи в колеж датира от 1932 г., когато завършила гимназия в Оукланд, но Голямата рецесия я отказала от амбициите й. Омъжила се и започнала работа първо като медицинска сестра, а след това и като организатор на тържества. Когато вече нямало за кого да се грижи, започнала да учи история на изкуствата в колежа Милс. Сега баба Хейзъл има намерение да работи в музей в Сан Франциско.
Г-жа Соарес обаче не можа да влезе в Книгата за рекордите на Гинес за най-възрастна жена с диплома в света. Нола Оучс от щата Канзас вече е вписана там, след като преди три години се дипломира на възраст 95 години от университета Форт Хейс в Канзас. Нола, сега на 98 г., вече получи и магистърска степен от същия университет в специалността либерални науки.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика