??????? ?????
http://www.vestnikataka.com/?module=displaystory&story_id=78893&format=html

Няма криза за професията „циганин“ в България

Уважаема редакция,
Чрез вашата трибуна бих искал да се обърна към всички мои сънародници, които продължават да се чувстват малцинство в собствената си държава.
Всеки месец на тези от вас, които работят, както и на мен, ни се удържат данъци. Колко на брой са и какъв е размерът им - не е от толкова голямо значение в настоящата тема. Факт е обаче, че част от нашите данъци отиват за обезщетения на трайно безработните и разни социални помощи.
Сами можете да се сетите, че всъщност всеки един от нас храни циганите в България, които продължават да раждат деца, но отказват да се образоват и да работят. Много малко от тези пари излизат от разните ромски фондации, които се опитват да интегрират циганите, огромната част от средствата излизат точно от нашия джоб. В България срещу българите се провежда политика на геноцид. Защото, когато едно българско семейство планира да има потомство, то веднага започва да смята дали ще може да издържа децата си и как ще живеят. Затова и повечето модерни семейства у нас имат най-много две, а в повечето случаи по едно дете.
При циганите обаче това мислене не важи. Колкото повече деца имат те, толкова повече помощи ще получават от държавата и ще имат кого да праща по улиците, за да проси. Те не се интересуват дали ще има с какво да хранят децата си, защото децата им хранят тях.
За всички има криза, само за циганите няма. Тяхната "професия" си е с постоянни доходи. В тази ситуация българите излизат най-големите глупаци на света. Защото професията "циганин" у нас започва да се разпространява все повече и съвсем скоро тези хора могат да се превърнат в мнозинство - да станат повече от нас, които ги храним. Как можем да очакваме съживяване на икономиката, ако продължаваме да даваме толкова огромни суми за помощи на мързеливите цигани? Те са товар, от който можем да се отървем само с твърди и решителни мерки, свързани с реформа в социалното ни министерство и отрязване на всички привилегии, които ги превърнаха в подобна напаст.

Стоян Михайлов, София