"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Гоце пак посяга към изпълнителната власт

 Предизборната кампания на президента като бъдещ кандидат-премиер е в ход. Онзи ден в Шумен Първанов обяви тотална война на кабинета по всички фронтове. Това бюджет и данъчна политика, това енергетика, това местна власт, това медии - Седефчов разбира от всичко, от всичко е недоволен и е готов да го коментира по всяко време.
Само преди около година първановото протеже Станишев помоли Брюксел да му назначи министри. Сергейчо получи твърд отказ от Барозу, а българската нация изтърпя унижението от публичното признание, че не може да се самоуправлява и трябва да й назначат колониални губернатори. Тогава бащата на тройната коалиция Гоце Първанов, който в разрез с конституцията бе поел задкулисното управление на отбраната, енергетиката и още 1-2 сектора, не обели дума. Напротив, завря се някъде из килерите на "Дондуков" 2, за да не дава обяснение за некадърността на своята марионетка.
Но откак ГЕРБ пое управлението и го отскубна от цицките на властта, Седефчов е като пощръклял. На всяко решение на кабинета той излиза с контра-решение. Така медиите, щат не щат, са принудени да дублират всяка фотография или изявление на Борисов с такова на Първанов. И без да искат, провеждат предизборната кампания на първановата партия. Конституцията може да си гледа работата! Гоце няма намерение да си играе на държавен глава до края на мандата. Червените милионери, които ще му спретнат партията, вече го натискат да действа.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика