"АЗ"-ът на българите Вестник АТАКА
брой 1370 БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛЕН ВСЕКИДНЕВНИК 17/05/2010
Първа страница У насПо светаТемаИнтервюКоментариИкономикаНов световен редГлас народенЧетивоХобиСпортПоследна
Архив
Нов облак затваря европейските летища

Няколко летища бяха затворени вчера сутрин в западната част на Ирландия, както и в Северна Ирландия и на остров Ман, заради нов облак от вулканична пепел от исландския вулкан Ейяфятлайокутл, предаде Франс прес. Летищата в Слиго, Донегал и Кнок в западната част на Ирландия са затворени.
Летищата в Белфаст, в Северна Ирландия - Белфаст интернешънал и Белфаст харбър са затворени, както и летище Роналдсуей на остров Ман. Мярката е в сила поне до 12 часа по Гринуич /15 часа българско време/. От британската Служба за авиационен контрол съобщиха, че гъст облак от вулканична пепел бързо се разпростира над Северна Ирландия и остров Ман.
Заради облака от вулканична пепел от исландския вулкан беше затворено и въздушното пространство над части на Шотландия и Англия в интервала 12 часа-18 часа по Гринуич вчера/15-21 часа българско време/, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на британската Национална служба за въздухоплаване. В зоната, в която полетите са забранени в този интервал, попадат летищата в Манчестър, Ливърпул, Донкастър, Карлайл, Хъмбърсайд и Ист Мидландс.

У нас · МВР удари сводниците на Трактора и Октопода
· Семейство дерибейства в енергийна фирма в Монтана
· Депутатът Явор Нотев: Специализираният съд ще отпуши системата

По света · Европейската икономика е в най-тежката си криза

Коментари · Тънкият лед на антисемитизма, порока и дипломацията

Икономика